Leverans- och Returpolicy

Stock Video Games brinner vi för att se till att dina varor framgångsrikt når leveransplatsen på nolltid. Vi använder oss av en välplanerad procedur för att kunna uppnå effektiva leveranser och bedriva smidig kommunikation med våra kunder.

Leveranstider till hemmet

När du lägger din beställning finns det flera faktorer vi har i åtanke för att kunna räkna ut ditt uppskattade leveransdatum. Till och börja med den tid det tar för oss att förbereda din beställning för leverans. I genomsnitt tar det 1 – 2 dagar att leverera dina varor, men vissa beställningar tar kortare eller längre tid beroende på din plats. Därefter behöver man hålla den tid det tar för beställningarna att lämna vårt distributionscenter och komma fram till den lokala leveransmäklaren i åtanke. Vi ger våra kunder ett ungefärligt leveransdatum. Detta är inte ett garanterat leveransdatum för din beställning, men hjälper dig att planera så att du ska kunna ta emot varorna och försäkrar att leveransprocessen går smidigt till.

Förbered dig för din leverans

När din leverans är klar är vi noga med att i första hand kontakta dig för att informera dig om leveransdatum och tidpunkt. Speditionsföretaget levererar sedan varorna till den adress som du angav vid din beställning. Om du inte är tillgänglig vid leveranspunkten väljer transportörerna oftast ett annat utrymme för att placera dina produkter. Vi rekommenderar våra kunder att lämna tillräckligt med utrymme för att produkterna ska kunna avlastas ytan att skapa problem med framkomligheten.

Leveranssignering

Vi rekommenderar att våra kunder ska vara närvarande för sin leverans på avtalad tid och plats. Om kunden inte är närvarande kommer vi debitera en leveransavgift som läggs på din beställning. Avtalet för leverans är mellan Stock Video Games och kunden. Vi är dock inte ansvariga för då en tredje part levererar varorna utan anmärkningar om synliga brister i förpackningar, saknade varor eller skadade varor. Vid leveransen ska du få en beställning- och leveranssedel av vår företrädare för att ange att din leverans har mottagits. Se till att du undersöker din beställning noggrant för att försäkra dig om att ingenting saknas, liksom att det inte finns några skador eller övriga defekter. Om något fel påträffas rekommenderar vi dig att behålla varorna och ange problemen på den leveranssedel du mottagit. Du måste också kontakta oss inom 48 timmar från leveranstidpunkten. En undertecknad leveranssedel bekräftar att du är nöjd med leveransen och att varorna är i gott skick.

Extraavgifter

Om du gör en beställning och förväntar dig att leveranser ska ske till andra platser än din egen, kan ytterligare avgifter bli relevanta. Exempelvis så kommer tidsspecifika leveranser eller leverans till flygplatser att kräva specifika detaljer för korrekt behandling av din beställning. Det är bra att notera att vi inte gör några ändringar i leveransadressen när beställningen redan har lagts. Detta gäller speciellt för onlinevaror, liksom varor beställda via telefonen. Online-varor och varor beställda per telefon behandlas omedelbart för att garantera en snabb leverans och smidig beställning.

Returer och avbokningar

Våra kunder får returnera otillfredsställande varor inom 365 dagar, om detta sker tillsammans med det ursprungliga kvittot. Vi återbetalar summan för varor på samma sätt som de ursprungliga betalningarna genomfördes. Återbetalning per kreditkort betalas vanligtvis ut till det ursprungliga kontot. Vår avbeställningsregler är inom 2 timmar från beställningstidpunkten.