Inlägget gjort

Grand Theft Auto V

I Grand Theft Auto V Online rör du dig i den fiktiva staden Los Santos, i staten San Andreas som en av spelets tre huvudkaraktärer: Michael Townly, Trevor Philips eller Franklin Clinton. Ingen av dessa herrar har ett fläckfritt förflutet, tvärtom har samtliga en bakgrund som involverar både bankrån, misshandel och hot. Du kan välja att vara en av karaktärerna, eller enkelt växla mellan olika medan du rör dig genom en öppen spelvärld. Genom spelets gång har du två mål: att undvika att din karaktär blir dödad och att få ihop tillräckligt med resurser för att ha ett bra liv i spelet. När du först går in i spelet har du inte andra ägodelar än de kläder din karaktär har på sig och ett handvapen. Därefter gäller det gatans regler som gäller om du vill undvika att bli dödad.

Ditt huvudsakliga mål är att få ihop en så stor förmögenhet som möjligt. Hur gör du då det? Ett av de bästa sätten är att planera snillrika rån och sedan genomföra dem i samarbete med dina kumpaner. Omfattningen på rånen kan variera från att ensam slå till mot en bankomat till att utföra ett minutiöst planerat bankrån. Naturligtvis är inte detta utan risker, tvärt om. Närmast konstant behöver du försvara dig mot olika hotfulla situationer och du behöver se till att du är utrustad för att kunna göra det på det sättet.

Den bästa vägen för att få mer pengar är genom att ta på dig att utföra jobb för andra karaktärer i spelet. Dessa jobb inkluderar alltid någon form av kriminell aktivitet på längre nivå. Det kan handla om att stjäla en bil, eller en vatten scooter. Även när det handlar om denna typ av jobb behöver du får ihop ett team online att genomföra dem tillsammans med och på det ska du tjäna mer.

När du väl har fått ihop ett kapital kan du också bli rik genom att placera summor på aktiemarknaden. Grand Theft Auto V har nämligen ett helt börssystem där du kan köpa företag och sälja aktier. Detta gör du genom att använda dig av den uppkopplade mobiltelefon som varje karaktär är utrustad med.  Precis som i verkligheten går börsen upp och ner och du behöver följa med i hur ditt satsade kapital utvecklar sig.  Om du lyckas pricka in aktier som är på uppgång kan du kamma hem tusentals dollar inom loppet av en spelomgång.

Hur man blir förmögen går enklast genom att söka efter de gömda paket med kontanter som gömmer sig på olika ställen i spelet, dock ofta under havsytan. För det behöver du en dykarutrustning som du kan hitta i någon av båtarna i hamnen. När du har hittat ett paket och simmat tillbaka till stranden kan du byta karaktär och upprepa samma sak igen. På så sätt kan du samla ihop en större summa från ett enda gömställe.

Din vinst kan sedan användas till att öka ditt förråd av snabba bilar, ammunition och vapen, vilket gör att din karaktär har större chanser att lyckas inom brottets bana. Du kan även använda det du har tjänat till att förändra din karaktärs utseende, till exempel genom att skaffa tatueringar, nya kläder eller annan frisyr. Kort sagt: ju mer du har i kassan, ju bättre liv har din karaktär i spelet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *